"Математическо пътешествие"-един различен урок за учениците от 4.в клас на СУ „Димитър Талев”

Учениците от 4.в клас с класен ръководител Красимира Хинева и учител Ралица Русева се включиха в иновативен бинарен урок, който се проведе в РБ "Дора Габе" под наслов "Математическо пътешествие"

"Математическо пътешествие"-един различен урок за учениците от 4.в клас на СУ „Димитър Талев”

В самото начало четвъртокласниците се разделиха на отбори и показаха отлична работа в екип при решаването на интересни математически задачи.


С помощта на цифрите от числовите примери, с които трябваше да се справят, учениците търсиха символи и послания в залата, скрити специално за тях. След това, отново с помощта на цифрите, подредиха игрословица и изписаха името на своя роден град - Добрич.

Последва урок по родолюбие, по време на който децата се включваха активно, докато разширяваха знанията си, свързани с дисциплината Човек и общество. Научиха интересни подробности за миналото и настоящето на града, видяха снимки и научиха интересни подробности за родния си край. Бинарният урок завърши с химна на Добруджа, а след това библиотечните специалисти разказаха на учениците математическа приказка с интересни факти и игри.