Областният управител на Добрич проведе работна среща с ръководството на СИДП - Шумен

Йорданка Костадинова изказа съболезнования за трагичната загуба на служители на ДГС – Добрич, загинали в катастрофа

Областният управител на Добрич проведе работна среща с ръководството на СИДП - Шумен

Областният управител Йорданка Костадинова проведе работна среща с част от ръководството на Североизточно държавно предприятие (СИДП) - Шумен. В срещата участваха председателят на Управителния съвет на предприятието Александър Арамов и зам.- директорът на СИДП инж. Петър Ганев.


Йорданка Костадинова изрази съболезнования за загубата на двама от служителите на Държавно горско стопанство - Добрич в резултат на тежкия пътен инцидент, станал на 13 март по пътя между селата Паскалево и Росеново в община Добричка.

Тема на разговора между областния управител и представителите на ръководството на държавното предприятие бе подобряване управлението на горските и ловни територии. Пред Йорданка Костадинова А. Арамов и инж. П. Ганев споделиха мерките, които са набелязани и ще се прилагат за намаляване на бракониерските сечи, планираните залесителни мероприятия за подобряване състоянието на горските територии в обхвата на предприятието в т.ч. и на територията на област Добрич, както и грижите за дивеча в ловните стопанства. 

Двамата ръководители споделиха, че СИДП е открило дарителска сметка в подкрепа на близките на загиналите и пострадалите в катастрофата горски служители.

Желаещите да се включат в кампанията могат да направят превод по сметка в „Търговска банка Д“ АД :
BG57DEMI92405000331684

В кампанията ще участват и служители на 18 стопанства от системата.

СИДП - Шумен е създадено през 2011 г., като в състава му влизат 18 териториални подразделения в областите Шумен, Добрич, Варна и Търговище. Предприятието управлява дейностите в 13 Държавни горски стопанства и 5 Държавни ловни стопанства.