Драгомил Георгиев представя сборника с разкази „Двойката“

Премиерата на книгата ще се състои на 25 март, от 17.30 часа в РБ „Дора Габе“

Драгомил Георгиев представя сборника с разкази „Двойката“

На 25 март 2024 г., от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои премиера на сборника с разкази „Двойката“ на Драгомил Георгиев. Книгата ще представи Атанаска Георгиева, учител по български език и литература в ПЧГ „Райко Цончев“, автор на сборник с есета „Откъснати парченца живот“.



Драгомил Георгиев е дългогодишен преподавател по български език и литература, литературен критик и интерпретатор, редактор в сп. „Антимовски хан”,а отскоро и председател на Сдружението на писателите в Добрич.

Роден е в Добрич, където завършва основно и средно образование, а висше във ВТУ ”Св.Св. Кирил и Методий”, специалност „Българска филология“. Работил е като като учител, инспектор, директор. Има над 100 публикации в местния и централния печат, участва с доклади в конференциите за Йордан Йовков, Дора Габе, Ивайло Петров, за съвременната българска и европейска литература. 

Драгомил Георгиев е автор на осем книги в областта на методиката на литературното обучение и подготовката за различните изпити, пише и разкази.