Граждански протест по повод убийството на мъжа в градския парк на Добрич организират пред Съдебната палата

Протестът ще се състои в сряда, от 17.00 часа пред Съдебната палата в Добрич

Граждански протест по повод убийството на мъжа в градския парк на Добрич организират пред Съдебната палата

Граждански протест по повод убийството на 56-годишния Живко Маринов в градския парк на Добрич, извършено на 7 март, организират добричлии във Фейсбук. 


Идеята е на Венцислав Великов, който бе сред случайните минувачи, натъкнали се на тялото на убития и който организира бдение в негова памет. Той призовава добричлии да подкрепят протеста за един по-нормален и спокоен живот в Добрич.

В същото време Великов се разграничава от „опитите за яхване на протеста“, като визира името на една от фейсбукгрупите – „Безумията в Добрич“, която призовава за оставки на кмета на Добрич, на отговорни полицейски служители в ОДМВР – Добрич, на прокурори в Районна прокуратура Добрич и на директора на Центъра за психично здраве в града.

„Искания на оставки на този етап няма, не изключвам да има. Мисля, че трябва да успокоим емоциите си и да действаме рационално“ – заявява Венцислав Великов. 

Той информира още, че предстои по административен път да бъде изискано разрешение за протеста от Община Добрич. Ще бъде подготвено и отворено писмо до институциите, в което ще бъдат поставени въпросите, които вълнуват гражданите след убийството на Живко Маринов.