Окръжен съд гледа дело за опит за изнасилване на старица

Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 41-годишния Емил Анг. от Добрич. Той е подсъдим по обвинение в това, че на втори срещу трети май 2011 г. в Добрич, е направил опит да изнасили 79-годишна съгражданка. От стреса жената починала на следващия ден.

Окръжен съд гледа дело за опит за изнасилване на старица

Според обвинителния акт, вечерта на втори май, Емил се черпил с приятели, а малко след полунощ отишъл до дома на пострадалата. Той  почукал на вратата й, а след като никой не му отворил, започнал да чука по прозорчето на къщичката й. Стопанката станала от леглото си и като се припознала в мъжа, отворила вратата.


 

Подсъдимият има физическо увреждане, затова по неговите знаци и нечленоразделни звуци, и от портмонето, което й показал, жената помислила, че иска пари. Отговорила му, че няма. Тогава подсъдимият се нахвърлил върху нея и я съборил навътре в стаята и се опитал да изнасили възрастната жена. Тя се съпротивлявала. Около 2 часа някой извикал отвън и подсъдимият избягал.

 

Възрастната жена викала за помощ, но никой не я чул и тя дочакала утрото седнала на леглото при светната крушка. Така я намерил съсед, на когото разказала за случилото се. Той повикал други съседи, които съобщили в полицията. Изготвената й приживе съдебно-медицинска експертиза е установила множество драскотини по лицето и наранявания по тялото.

 

На четвърти май сутринта пострадалата била открита мъртва у дома си. Съдебно-медицинската експертиза на трупа й е показала, че причина за смъртта е руптура на миокардата, довела до тампонада на сърцето.

 

Днес Окръжен съд разпита 12 свидетели и изслуша обясненията на Емил. Той признава, че е бил при пострадалата, но отрича да е правил опит да я изнасили. Поради съмнения за лъжесвидетелстване на свидетел, съдът разпореди копие от протокола от съдебното заседание да бъде изпратено на прокуратурата.

Делото ще продължи на 13-ти февруари с разпит на вещите лица, изготвили три съдебно-медицински експертизи и експертиза на ДНК.

 

Емил няма образование и не е семеен. Той е осъждан за блудствени действия с непълнолетна. По време на деянието е търпял наложената му от Районен съд – Добрич, присъда пробация за срок от 3 години.