Емилиян Рачев: Убийството в градския парк можеше да бъде предотвратено

Емилиян Рачев е друга жертва на задържания за зверското убийство на 7 март в Добрич. Той е бил нападнат и намушкан с нож на 25 февруари

Емилиян Рачев: Убийството в градския парк можеше да бъде предотвратено

Около 19.20 часа на 25 февруари Емилиян Рачев минава в района на паметника на Добротица, отивайки на гости. Вижда човек, който се движи срещу него и без да подозира, че срещу него ще бъда упражнена агресия, бива намушкан в областта на ръката. „Успях да видя отчасти нападателя си, тъй като беше с приведена глава и с качулка на главата, но по нищо не личеше, че ще ме нападне“, споделя Емилиян Рачев. Усеща изтръпване в наранената си ръка, впоследствие се оказва, че е с разрязан нерв. Търси съдействие в магазин наблизо, където случайни хора му оказват медицинска помощ. Там подават сигнал и до полицията. Пристигналите на място полицаи, по думите на Емилиян Рачев, подозират, че той е предизвикал агресията. „Непряко ми казаха, че едва ли не аз съм му казал нещо, че съм го подтикнал към това деяние“, допълва той.
Според Емилиян Рачев убийството от 7 март в градския парк в Добрич е можело да бъде предотвратено, тъй като той е убеден, че неговият нападател и задържаният за убийството са един и същи човек. „От записите от камерите, които са го засекли в парка и в кварталите, съм сигурен, че е той. Прави впечатление, че се цели винаги в областта на врата“, допълва Емилиян Рачев. Той разказва и че вечерта на 7 март след убийството в парка задържаният е нападнал и още един човек в района на магазин Лидл и го е наранил в ключицата. „Ако се бяха взели мерки след моето нападение и ако полицията не беше подложила на съмнение моите думи, това убийство можеше да бъде предотвратено. Можеше този човек да бъде привикан веднага като обвиняем, при положение че го описах съвсем точно, както и ножа, с който ме нападна“, категоричен е Емилиян Рачев. 
Вследствие на нападението Емилиян Рачев претърпява операция, а възстановяването му, според лекарите, ще е дълъг процес.