Добричлии почетоха паметта на убития в Градския парк „Св. Георги“ мъж

Жестокото убийство с нож беше извършено вечерта на 7 март. За престъплението е задържан 31-годишен мъж с психично заболяване

Добричлии почетоха паметта на убития в Градския парк „Св. Георги“ мъж

Десетки жители на Добрич почетоха паметта на убития 56-годишен мъж с цветя и запалени свещи. На импровизирано бдение на мястото на престъплението обществеността изрази възмущението си от липсата на превенция на подобни тежки инциденти, както и на достатъчно защитена градска среда. Събралите се настояха за справедливо и качествено разследване на убийството и за максимална присъда за извършителя. По думите на хората е недопустимо 31-годишният мъж, задържан за убийството, да е извършвал нападения и по-рано, но да е пуснат на свобода. Според тях той е трябвало да получи адекватна медицинска помощ в специализирано заведение за психично болни. 
По отношение на градската среда добричлии настояват за повече осветление и за присъствие на общинска полиция, за да се гарантира безопасността на хората и защитеност на техния живот. 
Убийството е станало в една от най-оживената част на Градския парк „Свети Георги“, където играят деца. Събралите се попитаха прокуратурата, съда и местната власт какво ще предприемат, за да предотвратят следващи подобни инциденти.