Бдение в памет на убития мъж в Добрич организират добричлии

Цветя на мястото на убийството в градски парк „Св.Георги“ ще бъдат поднесени в неделя, 10 март, от 11.00 часа

Бдение в памет на убития мъж в Добрич организират добричлии

Бдение в памет на зверски убития на 7-ми март 56-годишен мъж от Добрич организират добричлии. Във Фейсбук един от случайните минувачи в района на престъплението същата вечер, Венцислав Великов, видял трупа на жертвата, апелира за съпричастност към близките на убития и е основен инициатор на бдението.



Той призовава съгражданите си да изразят своята гражданска позиция като положат цветя на мястото на печалния инцидент в района на детския кът пред парк-хотел „Изида“ в 11.00 часа на 10 март, неделя.

„Призоваваме всички институции, в това число органите на местна власт, изпълнителна власт - МВР и други да изработят местна стратегия за превенция и сигурност. Нека се събудим от дълбокия сън, в който спим, защото на мястото на убития можеше да бъде всеки един от нас. Нека покажем нетърпимост към агресията и насилието във всичките им уродливи форми“ – се казва в обръщението на Венцислав Великов към добричлии.

Припомняме, че труп на мъж беше открит на 7-ми март малко след 21.00 часа в градския парк „Св.Георги“ в Добрич. По тялото бяха открити видими следи от насилие –  порезни рани от нож. 
За извършеното престъпление е задържан 31-годишен мъж от Добрич, за когото има данни, че страда от психично заболяване.