С. Малка Смолница ще е домакин на турнир по конен спорт на Тодоровден

Турнир по конен спорт – скачане на препятствия и надскачане за наградата на кмета на Община Добричка ще се проведе на Тодоровден на хиподрума край конна база Малка Смолница

С. Малка Смолница ще е домакин на турнир по конен спорт на Тодоровден

Тази година Конският Великден се пада на 23 март, събота. Надпреварата ще започне в 10 часа. Предвидени са три паркура – първият е за начинаещи жокеи и е с височина на препятствията до 90 см. Препятствията във втория  паркур ще са  високи до 120 см, а третият паркур е за майстори, като при него височината на препятствията ще е 130 и 140 см.


Атракцията на турнира ще е надскачане за наградата на кмета, като стартовата височина ще бъде 120 см. За всяка една от дисциплините са предвидени възпоменателни купи и парични награди. Със специален плакет ще бъде удостоен най-младият сред участниците.

Очакванията на организаторите са в състезанието да се включат жокеи и коне не само от района на област Добрич.

За първи път тази година цялостната организация на състезанието, което се провежда традиционно от 1981 г. насам със само две изключения ( през 2021 г. заради Ковид-пандемията и през 2022 г. заради лоши метеорологични условия),  се осъществява от общинската администрация, а не от кметството на с.Малка Смолница. Средствата за обезпечаване на състезанието също са подсигурени от бюджета на Община Добричка.