Регионалната библиотека организира онлайн конкурс за детска рисунка, посветен на Дора Габе

Конкурсът стартира на 19 март и е за участници от цялата страна на възраст от 6 до 18 години

Регионалната библиотека организира онлайн конкурс за детска рисунка, посветен на Дора Габе

Регионална библиотека „Дора Габе“ Добрич обявява II Национален онлайн конкурс за детска рисунка под наслов "Творческият свят на Дора Габе в рисунки". Конкурсът е за деца и ученици от 6 до 18 г. от цялата страна. Тематиката е отворена, за да могат участниците да разгърнат въображението си без ограничения, уточняват организаторите.  



Инициативата има за цел популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе сред децата и учениците, обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

Конкурсът стартира на 19 март на фейсбук страницата на библиотеката и ще приключи в 12.00 часа на 19 април 2024 г. По регламент, броят на харесванията на всяка публикувана рисунка ще определи и победителите, които ще получат грамота и парична награда. Предвидените награди са за първо място – 120 лв., за второ – 80 лв. и за трето – 50 лв.

Награждаването на отличените участници ще се състои по време на откриване на Маратона на четенето, на 23 април /вторник/ от 10.00 часа в библиотеката.