Талантливите певци на Студио „Зонели“ с призови отличия от национални конкурси

Две първи и една втора награди спечелиха възпитаниците на Студио за вокално обучение „Зонели“ - Добрич от два Национални конкурса в София и Карлово

Талантливите певци на Студио „Зонели“ с призови отличия от национални конкурси

Никол Михайлова бе отличена с първа награда в десетото юбилейно издание на престижния Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“ – Карлово, която спечели отличието в конкуренция с 23-ма участници във втора възрастова група.
Симона Тодорова се класира на второ място при най-малките в категория „Песен на фолклорна основа“.



За поредна година в Младежкото жури участва и възпитаник на вокалния педагог Елена Карабельова - Ивайла Михайлова, която в миналогодишното издание на конкурса завоюва Гран при в своята възрастова група. Тя бе поканена да бъде част от състава на 7-членното младежко жури. Пред многобройната публика Ивайла пя на една сцена с Маргарита Хранова, Нели Андреева и Хайгашод Агасян - членове на голямото жури, съставено от 12 изтъкнати професионалисти - композитори, изпълнители, диригенти и вокални педагози.

В конкурса „Песенна палитра“ се изпълняват само песни на български език, като тази година за пръв път бе въведена и категория „Фолклор“.

Друг представител на Студио „Зонели“ – Магдалена Димитрова, стана носител на първа награда в първа възрастова група в направление „Вокал“ на Националния конкурс „Път към славата“2024 - София. Конкурсът се организира от Арт център „Кърнолски“ и дава сцена за изява на млади таланти от цяла България.