Отново нападение над автобус на Градския транспорт в Добрич

След стрелбата по автобус във вторник, снощи неизвестни са стреляли по друг автобус, съобщава БТВ. За щастие няма пострадали

Отново нападение над автобус на Градския транспорт в Добрич

 „Разбрах за случилото се, когато спрях на последната спирка. В автобуса вече нямаше пътници. Не чух нищо и не видях нищо“, разказва пред БТВ шофьорът Митко Атанасов.



Преди снощната стрелба по автобус от градски транспорт е имало друг – от 27 февруари. Стрелбата обаче е по предната част на превозното средство. Извършителят също не е открит.

„При изпълняването на служебните си задължения се и шофирайки по редовна линия в Добрич се чу изключително силен тътен. Това става около 20 часа. Веднага спрях и установих, че най-вероятно е стреляно с въздушна пушка“, разказва и вторият шофьор Хинко Хинев.

Той посочи, че в този момент в автобуса е имало няколко непълнолетни лица. „Успях своевременно да ги прехвърля при друг колега, за да не се създава допълнителен стрес у децата“, поясни шофьорът.

„Естествено, че се стреснах. Ние – като професионални шофьори, носим изключително голяма отговорност. За щастие щетите са само материални“, каза още Хинко Хинев.

От полицията все още извършват проверка и не могат да посочат с какво е стреляно по автобусите.

Източник: bTV