Полицията е задържала двама шофьори с положителни проби за наркотици

По случаите са образувани бързо полицейско и досъдебно производства, информират от ОД МВР Добрич

Полицията е задържала двама шофьори с положителни проби за наркотици

На 20 февруари, около 23:15 часа, в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 42-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за наличието на метамафетамин. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. 



На 21 февруари, около 00:10 часа, в с. Люляково е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 35-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Зържан за притежание на наркотици е и 22-годишен мъж. На 21 февруари, около 19:30 часа в град Балчик му е била извършена проверка. В хода ѝ са установени четири броя полиетиленови плика с бяло кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.