Областната болница вече разполага с най-добрата апаратура за микробиологични изследвания

Оборудването, закупено от „МБАЛ-Добрич“ АД, е на една от водещите фирми за лабораторна диагностика и е единственото подобно на територията на област Добрич

Областната болница вече разполага с най-добрата апаратура за микробиологични изследвания

Новата апаратура в „МБАЛ-Добрич“ АД е предназначено за нуждите на  отделението по Клинична лаборатория и е един от най-добрите апарати за изследване на бактерии и гъбички и определяне на тяхната чувствителност спрямо антибиотиците.
Системата е напълно автоматизирана, като не предполага никакъв вариант за грешка с абсолютна точност над 99 % при анализ, съобразен с актуалните европейски стандарти.
Най-голямото предимство на апарата, освен точността, е бързото тестване и отчитане на резултатите в рамките на 6 до 12 часа в сравнение с изследванията до момента, изискващи 3-4 денонощия, съобщава д-р Георги Желязков – Изпълнителен директор на „МБАЛ-Добрич“ АД.
„Горди сме, че притежаваме такава апаратура, защото тя е от полза за лекуващите лекари и пациентите, като дава възможност за точно и бързо определяне на микроорганизмите и чувствителността им към антибиотици. Това може да бъде животоспасяващо при лечението на пациентите в „МБАЛ-Добрич“ АД и жителите на областта“, допълва д-р Желязков.
За записване за микробиологични изследвания и антибиотична чувствителност:
Отделение по Клинична микробиология
„МБАЛ-Добрич“ АД
тел: 058/600488 вътр.487 ст.м.лаборант Желязкова.