Добруджа загуби от Спартак Плевен в последната минута на мача

Добруджа - Спартак Плевен 0:1. Голмайстор Преслав Антонов /89-а/

Добруджа загуби от Спартак Плевен в последната минута на мача

Добруджа не успя да спечели домакинския си мач срещу Спартак Плевен и загуби с 0:1 в мач от 21-ия кръг във Втора лига. Двубоят се игра на Стадион Албена 1 в к.к. Албена.


В началото на мача двата състава наложиха силно темпо на игра, към средата на полувремето Добруджа наложи превес на терена и владееше повече топката. В 29-ата минута, след атака на домакините, Ивайло Климентов отправи плътен удар към вратата на плевенчани, топката мина на сантиметри от страничната греда. В 38-ата минута Добруджа отново организира бърза атака, последваха няколко удара към вратата на гостите, но в крайна сметка топката бе изчистена в корнер.

През първите 45 минути за пръв път за Добруджа играха новите попълнения Софиан Диа, Раел Лолала и Калин Георгиев.

След почивката Добруджа заигра още по-силно в нападение, следваха атака след атака. В 60-ата минута Стилиян Николов изпълни пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда. 3 минути по-късно в отбора на Добруджа бе извършена принудителна смяна. На мястото на Борис Иванов, който бе ударен силно и напусна терена, влезе Иван Жечков. В игра се появи и новото попълнение Ангел Ангелов, който замени французина Софиан Диа. Добруджа имаше шанс да открие резултата в 73-ата минута, когато след добра атака последва меле пред вратаря на Спартак, но се стигна само до ъглов удар. Последва трета смяна. На мястото на Калин Георгиев влезе друго ново попълнение - бразилецът Пауло Соарес. До края на двубоя Добруджа организира няколко добри атаки, но не стигна до гол. За сметка на това, в 89-ата минута Преслав Антонов бе точен за Спартак и вкара за 0:1.