Учениците от клуб “Екопатрули” на училище „Димитър Талев“ - активни и ангажирани с изучаването на околната среда

В кабинета по природни науки, модерни уреди и микролаборатории, помагат на бъдещите учени да опознават околната среда и да управляват процесите, които са важни за здравето на хората

Учениците от клуб “Екопатрули” на училище „Димитър Талев“ - активни и ангажирани с изучаването на околната среда

Като част от дейностите в клуба са заложени периодични замервания на различни показатели в сградата на училището, които след това се обобщават и коментират.



- Измерване на температурата в помещенията- влияе на комфорта и здравето на хората.

- Измерване на светлината- оценка на осветеността в различни части на сградата. Това може да помогне за оптимизиране на осветлението и за създаване на по-комфортни условия за учениците и техните учители.

- Измерване на въглеродния диоксид в сградата- помага за контролиране на вентилацията и подобряване на качеството на въздуха. Високите нива на въглеродния диоксид водят до намалена концентрация и дискомфорт, податливост на сезонни вирусни заболявания. Измерванията се правят в различни часове на деня, за да се изготвят след това анализи и изводи.

- Под микроскоп, свързан с интерактивен таблет, учениците могат да наблюдават клетки, бактерии, и други микроорганизми. Видяното се описва и анализира. Това помага да се научи повече за живота и функциите на живите организми.