Вино и любов-ден преди празника на лозаря и на влюбените в Каварна

Празникът на Свети Трифон Зарезан и празникът на влюбените - Свети Валентин бе отбелязан в аванс в Каварна, с литературен конкурс и конкурс за карикатура под надслов „Кратко и забавно обяснение в любов на чаша вино или две”

Вино и любов-ден преди празника на лозаря и на влюбените в Каварна

Творческата провокация към пишещите от общините Каварна, Шабла и Балчик бе отправена от организаторите на събитието – НЧ „Съгласие-1890” и Художествената галерия в Каварна.


Темата вдъхнови 9 участници от литературните клубове в трите общини. Най забавните текстове,  допълнени от хумористичните рисунки бяха наградени, като първото място бе присъдено на Параскева Атанасова от село Българево.

Според организаторите любовта и виното са неразделно свързани. 17 вина предоставени от 10 местни винари участваха в надпреварата за най- хубаво домашно вино.

Най-титулувани сред червените вина бяхаелексирите на Емин Чакър. В категория „бели вина” първата награда отиде при Христо Хаджиев от село Българево. При розетатапризът грабна Валентин Великов.

Победителите получиха подаръци от община Каварна. Присъстващите имаха възможност да се почерпят и да дегустират качествата на бели, червени вина и розе.