Окръжният съд потвърди мярката за неотклонение на шофьора, хванат зад волана с 5,02 промила алкохол в кръвта

Мъжът е задържан на 17 януари в село Стефаново. Установено е, че шофьорът е бил и под влиянието на амфетамин и метаамфетамин

Окръжният съд  потвърди мярката за неотклонение на шофьора, хванат зад волана с 5,02 промила алкохол в кръвта
Окръжният съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., който е шофирал пиян и надрусан. Мъжът е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че вечерта на 17 януари 2024г. в сeло Стефаново, е управлявал лек автомобил с алкохол в кръвта 5,02 на хиляда. Нарушението е установено с Алкотест дрегер. При последвал Дрегер дръг тест става ясно, че шофьорът е бил и под влиянието на амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът не за пръв път се качва пиян или дрогиран зад волана. 
Доказателствата по бързото производство, и според Окръжния съд, указват на налична реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. В тази насока въззивната инстанция посочва характеристиката на обвиняемия и факта, че през 2023г. той е бил освободен от наказателна отговорност, като му е било наложено административно наказание за държане на високорискови наркотични вещества в маловажен случай. В определението си съдът отбелязва и обстоятелството, че престъпленията, за които обвиняемият е привлечен, се характеризират с висока степен на обществена опасност.
Посоченото мотивира Окръжния съд да потвърди взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение.