Община Генерал Тошево направи първото за годината предаване на употребявани дрехи, пластмасови бутилки и капачки

Инициативата има изцяло благотворителни цели, информират от Община Генерал Тошево

Община Генерал Тошево направи първото за годината предаване на употребявани дрехи, пластмасови бутилки и капачки

Служители на Общинската администрация в Генерал Тошево направиха първото за годината предаване на употребявани дрехи, пластмасови бутилки и капачки за благотворителни инициативи. Предадени за рециклиране са 1 440 кг дрехи, както и  150 кг. капачки и 80 кг пластмасови бутилки на Сдружение „Заедно правим добрини“.
Количеството от 1 440 кг дрехи е събрано в продължение на три месеца в двата контейнера за текстил, разположени на различни места в града. Тези от събраните продукти, които са годни за употреба, ще отидат за попълването на кризисния резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи. Дрехите се използват и за целево предаване на хора в нужда. Останалите изделия, които не са годни за употреба по първоначалното им предназначение, се преработват и рециклират, като от тях се създават почистващи кърпи, тапицерии за автомобилната промишленост, топлоизолации и много други продукти, произвеждани от рециклиран текстил.
Предаденото количество пластмасови капачки и бутилки на Сдружение „Заедно правим добрини“ се използва за закупуване на медицинско оборудване за МБАЛ - Добрич.