В Каварна избират нови съдебни заседатели

Община Каварна стартира процедура за избор на нови съдебни заседатели за Районен съд - Каварна

В Каварна избират нови съдебни заседатели
Кандидатите за съдебни заседатели трябва да бъдат дееспособни български граждани на възраст между 21 до 68 години. Всеки желаещ да бъде съдебен заседател трябва да има настоящ адрес в рамките на съдебния район на съда, със завършено средно образование, да не е осъждан и да не страда от психическо заболяване. Кандидатите също трябва да не са заседатели в друг съд или общински съветници в района, както и да не участват в организации с политически цели. Друго изискване е за желаещите позицията е да не работят в съд, прокуратура, МВР или друг орган на от системата за национална сигурност. 
Кандидатите за съдебни заседатели трябва да подадат документи в срок до 23 февруари в 17:00 часа в деловодството на Общински съвет – Каварна, ул. „Добротица“ №26 ет.3, стая 301. 
 
Документите, нужни за кандидатстване са нотариално заверено копие от диплома за завършено образование, медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване, контактите на две лица, към които общинските съвети да се обръщат за препоръки, мотивационно писмо, писмено съгласие, декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 ЗСВ и документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.