ОПУ обработва републиканските пътища против заледяване. Няма населени места без ток и вода

Областният управител Йорданка Костадинова свика и проведе заседание с ръководителите на институции, осигуряващи нормалния ритъм при зимни условия

ОПУ обработва републиканските пътища против заледяване. Няма населени места без ток и вода
Снимка: Pexels

Във връзка с предупреждението от Националния институт по метеорология и хидрология и очакваните валежи и понижение на температурите в областта областният управител Йорданка Костадинова отправи въпроси за готовността за справяне, ако обстановката се усложни към ръководителите на Областно пътно управление, електроразпределителното и водното дружество. Георги Стратиев от ОПУ Добрич докладва, че всички машини са разположени в опорните пунктове и се обработват републиканските пътища със смеси против заледяване. Той информира, че по основни направления, където са идентифицирани проблемни участъци, вече са монтирани снегозадържащи съоръжения, които да спомогнат да не се натрупват преспи и навявания по пътя. Монтирани съоръжения има по участъци от пътищата по направленията – Добрич-Варна, Добрич-Силистра, Добрич-Балчик и Карапелит-Кочмар.
Към момента няма населени места без електрозахранване, информират от „Енерго Про“. Дружеството има екипи и готовност за реакция при необходимост. От „ВиК Добрич“ заявяват, че извън ежедневните аварии, няма други, които да нарушават водоподаването в областта.
При необходимост служители в РД ПБЗН и ОД МВР са готови да оказват съдействие и помощ на гражданите, уверяват директорите на дирекциите комисари Цветан Пировски и Дарин Димитров.
Областният щаб се обръща с апел към гражданите да бъдат внимателни и да шофират автомобили, оборудвани за зимни условия.