Година с рекордни приходи изпраща Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич

Реализираните финансови приходи от билети са почти двойно в сравнение с предходната година

Година с рекордни приходи изпраща Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич

Съставът на целия Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич се състои от 17 човека, от които 7 са актьорите. Най-хубавото е, че съставът е сравнително млад, със средна възраст от около 32-33 години. Очакванията са тук да започне работа и току-що завършила висшето си образование млада актриса. Това се постига с добрите условия за работа в театъра, който е един от най-добрите в България като база, оборудване и др. „Освен това се опитваме да създаваме добра атмосфера в трупата и взаимоотношенията в самия театър да са професионални и приятелски“, заяви директорът на театъра Петър Петков.
Репертоарът е изключително богат и съставен от добри заглавия. През 2023 г. са се играли 28 различни спектакъла и по думите на Петър Петков малко театри могат да се похвалят с такъв репертоар. Три са били новите заглавия през 2023 г., като през 2024 са планирани цели пет. Практика е да се възстановяват на сцената и позабравени спектакли. Зрителите, посетили Кукления театър за 2023 г., са около 26 000. Радостното е, че независимо от негативните демографски тенденции тази бройка се запазва почти константна, допълва Петков и обяснява, че това до голяма степен се дължи на постоянните им пътувания в други населени места и излизането не само на добричка сцена. 
„Годината по отношение на приходите е рекордна. Обикновено предните години сме стигали до 70-80 000 лв. приходи от билети, а през 2023 г. те са 135 000, тоест почти двойно“, посочи Петър Петков и изрази удовлетворението си от професионализма и работата на всички свои колеги. Той подчерта, че техните усилия ще бъдат възнаградени финансово в края на годината. 
Най-важното пожелание за следващата година на директора на ДКТ „Дора Габе“ в Добрич Петър Петков е актьорите да са здрави, публиката да е налице и децата да са щастливи.