Второкласничката Ралица Османова от Каварна изпраща интересна година

Ралица Сезгинова Османова е от град Каварна, второкласничка е и втора година посещава Клуб „Журналист“ към Общински детски комплекс – Каварна. Усмихната и заредена с много желание и безброй идеи, лъчезарната дама сама набира текстовете си на компютър и предлага теми за ученическия вестник „Голямо междучасие“

Второкласничката Ралица Османова от Каварна изпраща интересна година

В края на 2023 година даваме думата на бъдещите журналисти от Клуб „Журналист“ към Общински детски комплекс – Каварна.



Тази година беше много интересна. С моето семейство ходихме в Турция и гостувахме на наши роднини. За пръв път бяхме у леля и братовчед ми Ефе, които живеят в Истанбул. Посрещнаха ни с много радост, прегръдки и вълнение.

Едно от най-забавните неща беше парк с атракции. Най-много ми хареса един въртящ се тунел, на който имаше закачени въжета и  трябваше да се катерим по тях.После скачахме от шест метра височина и долу ни чакашеедна какичка, която ни хващаше.

Продължих да посещавам Детския комплекс в Каварна, къдетосе записах и на керамика. Трудно ми е да меся глина, но е хубаво, когато получиш готовото си произведение. Довършвам моята чашка и чакам с нетърпение да я занеса у дома. От първи клас ходя на журналистика и тази година имам самостоятелен материал в нашия вестник „Голямо междучасие“. Писах по темата „Защо никога и никъде не трябва да има война“.

С мама, тати и брат ми пътешествахме в България. Посетихме села с много странни имена: Горна Бела речка, Долна Бела речка и Оризово.

С моят брат дадохме наши играчки за момиченцата и момченцата от Детска градина „Слънце“ в село Септемврийци, тъй като те са бедни семейства. Когато направих този подарък в благотворителната акция, аз се чувствах доволна и щастлива, че съм направила добро.

Ралица Османова