В Каварна наградиха заслужилите спортисти

Проведе се церемонията по награждаването на най-заслужилите спортисти на община Каварна – „Спортист на годината“

В Каварна наградиха заслужилите спортисти

Кметът на общината Елена Балтаджиева приветства спортистите, техните семейства и треньори.  


„Не за пръв път общината ще връчи своите награди. Но те не са просто награди. Те са заслужени от спортистите от различните спортни дисциплини, те са заслужени от треньорите на отборите, те са заслужени от голямата подкрепа на родители, близки и приятели, които влагат сили, умения и най-вече вяра във вашите успехи.”, каза Елена Балтаджиева.

По предложение на членовете на комисията за определяне на класацията „Спортист на годината“ бeше връчен плакет за изключителни заслуги в областта на спорта. Това е Андрей Енев от Тенис клуб „Каварна“. Андрей Енев е състезател в категория момчета до 10г. с редица постижения през 2023г.: участие в осем регионални турнира, където е класиран на 2-ро и 3-то място, както участие в три международни турнира в гр.Добрич и гр.Констанца, Румъния, където се класира като Шампион 1-во и 2-ро място.

Призовата тройка в класацията „Спортист на годината“ завоюваха трите състезателки от Клуб по бойни спортове „Калиакра“. На трето място се класира Симона Атанасова, на второ Теодора Недева, а званието „Спортист на годината“ на община Каварна получи Михаела Траянова. Михаела е Шампион на България за 2023 г., Шампион на Национална купа „България“ за 2023 г., Шампион – Черноморска купа Варна 2023г., Петкратен Европейски шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до за 2023 г., - Шампион на Международна купа „Алеко“ – Свищов, Шампион на Международна купа

„Етър“ – Велико Търново.

„Треньор на годината“ на община Каварна е сенсей Ариф Арифов – Клуб по бойни спортове „Калиакра“

„Отбор на годината“ за 2023 г. е отборът Клуб по бойни спортове „Калиакра““ – Симона Атанасова, Габриела Дончева, Юлияна Лобода – Европейски шампиони по Шотокон Карате До за 2023г.