СИЛА: Бойците на "Десант" с невероятно представяне в кикбокс турнир "Топ Тен Пловдив"

Нокаути, убедителни победи, превземане на на една цяла категория. Спортистите от кикбокс клуба не губят нито една среща в стил К1 в турнира

СИЛА: Бойците на "Десант" с невероятно представяне в кикбокс турнир "Топ Тен Пловдив"
Снимка: Спортен клуб по кикбокс Десант

Състезателите на "Десант" подаряват на своя треньор Драгомир Йорданов за рождения му ден много нокаути, убедителни победи, както и превземат изцяло една категория.
Ники Илиев стана шампион на 13-14г. в категория до 45кг. Младият спортист всъщност редовно играе в кат. до 42 кг., но тъй като няма съперник в стил К1, той се качва в следващата категория, за да може да се бие. В директен финал Ники успява да победи убедително съперника си с 3:0 съдийски гласа.
Мелих Мюмюн на полуфинал успява да победи своя стар съперник Ивайло Маринов от Пловдив. Двамата отново правят зрелищна битка, в която имаше много размени, но по-агресивният е десантчика и успява да реализира много повече чисти удари, колене и ритници. На финала опонентът му не се качи на ринга и така Мелих става шампион със служебна победа.
Жак Риков се качва в горната категория до 75кг., за да се срещне със свой стар съперник от Хърватска, от когото има загуба преди почти четири години. Жак не оставя никакви шансове на хърватина, мачът приключва в средата на втория рунд с летящо коляно. На финала срещу Жак се изправя български състезател, който последва съдбата на хърватина и срещата приключва още в първи рунд отново с летящо коляно.
Алекс Панайотов и Диян Димитров превземат категория до 63.5кг. Алекс е с по-труден жребий. Стартира от четвърт финал, като побеждава представител на домакините с 3:0 съдийски гласа, а на полуфинал се справя с много силен съперник от Турция, също с 3:0. Дидо стартира в другия поток от полуфинала и за една минута приключва опонента си с нокаут. Така двамата състезатели на "Десант" затварят категорията и се разбират по братски Алекс, който е с по-тежък жребий да бъде шампион, а Дидо вицешампион.