Музеят открива изложба на новогодишни картички от социалистическа България

Повече от 350 картички, над 50 предмета, многообразие от снимки със задължителния персонаж на Дядо Мраз, интересни новогодишни пожелания ще припомнят за недалечното минало

Музеят открива изложба на новогодишни картички от социалистическа България
Тематичната експозиция пренася в недалечното минало и дава възможност на всеки да усети духа на тогавашната епоха. Тя ни връща в годините преди съвременните интернет технологии да станат част от ежедневието ни и показва значението на поздравителната пощенска картичка като задължителна част от социалистическата празнична традиция. Повече от 350 картички, над 50 предмета, многообразие от снимки със задължителния персонаж на Дядо Мраз, интересни новогодишни пожелания ще нарисуват за всеки гост една пъстра празнична картина и ще дарят усмивки и добро настроение, а автентични кътове, красива елха и традиционният, любим на всички снежен човек ще зарадват най-малките посетители.
 
Изложбата ще бъде открита на 15.12.2023 г. в 16.30 ч.в сградата на музея в Градски парк „Св. Георги“ и ще продължи до края на месец февруари 2024 г. На 16.12.2023 г. експозицията ще бъде отворена от 10.00 до 18.00 ч. със свободен вход.