Близо 90 полицаи участват в специализирана полицейска операция в област Добрич

От 13 декември до днес в областта се провежда специализирана полицейска операция по линия на конвенционалната престъпност

Близо 90 полицаи участват в специализирана полицейска операция в област Добрич
Към 10:00 часа са проверени общо 519 МПС, извършени са 340 проверки на граждани, като задържани по ЗМВР за до 24 часа са трима, съставени са 25 акта за установяване на административни нарушения и 93 броя фишове
На 13 декември, около 13:30 часа по ул. „Ралица“ в град Добрич е извършена проверка на 44-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,40 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 0,60 грама, реагиращо на амфетамин. Лицето е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На същия ден, около 21:30 часа в хода на операцията в село Орляк, е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 45-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила. мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 
След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, служители на Второ РУ МВР Добрич в село Поручик Кърджиево,  е установен и задържан 28-годишен мъж. Същият е с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ на ДРС и към момента на установяването му се е укривал от властите.
Полицейската операция продължава и в днешния ден.