Юбилеен концерт на детска градина „Първи юни“ в Генерал Тошево

В залата на НЧ „Светлина – 1941“ детска градина „Първи юни“ отбеляза своя 50-годишен юбилей

Юбилеен концерт на детска градина „Първи юни“ в Генерал Тошево

Директорът  на детското заведение Сийка Архангелова подчерта ролята на детската градина в развитието на децата като основна и първостепенна грижа за бъдещето. Показава беше мултимедийна презентация със снимки от изминалите години, проследяващи  развитието, постиженията и успехите на детска градина „Първи юни“. И всичко това на фона на огромно родословно дърво, побрало в себе си имената на всички служители, които са работили в детското заведение от 1973 година до днес.  



Празникът продължи с концерт на децата от четирите групи – от най-малките до най-големите. Те пяха, танцуваха, рецитираха и се забавляваха на сцената. Специални гости на събитието бяха няколко бивши възпитаници на детската градина, които сега са ученици. 

Детска градина „Първи юни“ е основана през 1973 г. До 1983 г. детското заведение работи като Целодневна детска градина №2. През месец юни същата година на официално тържество е дадено име на детската градина и оттогава тя се казва „Първи юни“. Директори през годините са били: Тодорка Русева, Елена Ганчева, Христинка Павлова, Галина Младенова и Сийка Архангелова.