Двама мъже задържа полицията за притежание на над 36 грама метаамфетамини

Те са установени по време на Специализирана полицейска операция

Двама мъже задържа полицията за притежание на над 36 грама метаамфетамини

На 7 декември в хода на Специализирана полицейска операция в района на КПП Топола по главен път I-9 е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 45-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за наличието на метаамфетамин. 
В хода на проверката в ръчна чанта, собственост на водача, е установена бучка бяло вещество с тегло 15,36 грама, реагиращо на метаамфетамин. При извършената проверка на пътника в автомобила, мъж на 42-години, е установено бяло вещество с тегло 10,69 грама, също реагиращо на метаамфетамин. 
При последвалите ОИМ и процесуално следствени действия в търговски обект, стопанисван от водача на автомобила, са установени два броя пликове с бяло вещество с общо тегло 10,62 грама и електронни везни. 
Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава по описа на РУ МВР Каварна.