Коледните светлини грейнаха в Генерал Тошево

В Генерал Тошево тържествено бяха запалени коледните светлини. Празничното събитие, което по традиция се провежда всяка година, се състоя пред сградата на Общинска администрация и точно до голямата елха, която всеки декември се превръща в цветно коледно дърво, радващо малки и големи

Коледните светлини грейнаха в Генерал Тошево

Тази година високото над 15 метра дърво отново се радва на  хубава украса. Големи червени топки, светещи елементи, безброй цветни лампички и голяма коледна звезда ще радват всички жители и гости на града най-вече в тъмната част на денонощието.

Заедно с елхата  светнаха и светлините на коледната украса в града. И тази година в центъра на Генерал Тошево са монтирани много греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледни и новогодишни празници озарена е и фасадата на сградата на Общината. Специалният коледен кът за снимки е обособен на площад „Бялата лястовица. Той включва триизмерни фигури на елхи, шейни и елени, където всеки може да запечата незабравими моменти и много усмивки.

Емоционалното тържество беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а радостта и щастливите мигове бяха за всички онези, които силно вярват в коледната магия. На площада пристигна и Дядо Коледа. Белобрадият старец беше посрещнат с безброй огромни и искрени усмивки.

В празничната програма се включиха изпълнителите от Центъра за работа с деца в града и НЧ „Светлина – 1941“. Коледни песни съпътстваха празника, който не мина  без  изненади, подготвени от организаторите. В края на събитието настъпи и кулминационният момент, когато грейнаха светлините на коледната елха. За децата имаше топли напитки, а възрастните можеха да се сгреят с чаша червено вино.