Египет: Искат оставката на правителството, заради станалото в Порт Саид

Представители на различни политически сили, младежки и обществени движения на Египет, а също така кандидатите за президент на страната са поискали от Народното събрание да гласува вот на недоверие на правителството на Камал ал Газури, заради кървавия мач на стадиона в Порт Саид, съобщава египетския вестник Ал Ахлам.

Египет: Искат оставката на правителството, заради станалото в Порт Саид

Както Информационна агенция КРОСС съобщи, при сблъсъци на фенове на два отбора загинаха повече от 70 души, хиляди бяха ранени. Решението е било взето след спешно заседание, проведено тази нощ в Кайро под председателството на ръководителя на старейшините на либералната партия "Ал Вафт"-ас Сейди ал Бадави.


 

Участниците в съвещанието са поискали също Народното събрание да окаже натиск над военното ръководство на страната за ускоряването на изборния процес за президент и предаването на властта на граждански структури.


В същото време, тази сутрин привърженици на каирския отбор „Ал Ахли" ,чийто отбор и фенове пострадаха при боевете на стадиона, организираха протестна акция пред сградата на телевизионния център в египетската столица. Те поискаха незабавната оставка на правителство и реформи в министерството на вътрешните работи.