Ротари клуб Добрич подари на всички училища в Добрич комплект с портретите на 16 будители

Инициативата е в рамките на проект "Бъди съвременен будител!", който Ротари клуб реализира

Ротари клуб Добрич подари на всички училища в Добрич комплект с портретите на 16 будители

Целта на инициативата е да се провокира интереса на младите хора към делата на българските будители, чрез поставянето на портрети в училищата, към които е добавено кратко описание на дейността им. В рамките на проекта са отпечатани портрети на бележити българи, свързани с Добруджа. Снимки на Адриана Будевска, Атанас Петров, Атанас Попов, Вида Димитрова, Дора Габе, Захари Медникаров, Ивайло Петров, Иван Хадживълков, Йордан Йовков, Йордан Парушев, Константина Петкова, отец Павел Атанасов, Райко Цончев, Павел Баев, Стефан Караджа, Петър Габе, получиха всички училища в Добрич. Всеки портрет  има QR код, който  води до сайта и може да се види информация за дадения будител.



В помощ на Ротари клуб са били учениците от литературния клуб "Знаете ли български език?" на СУ "Свети Климент Охридски".

В ход е и следващият проект да Ротари клуб Добрич-издаването на книга  за добруджанските будители, които учениците са посочили и са събрали нужната информация. В книгата, която предстои да излезе съвсем скоро ще има информация кое дете е подготвило текста.