Какво правят горските научиха децата от ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево

Заместник директорът на ДГС-Генерал Тошево инж. Димитър Иванов се включи в кампанията на ОУ „Христо Смирненски“ за представяне пред учениците на интересни професии

Какво правят горските научиха децата от ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево

Пред  децата от 1 и 4 клас на школото той разказа как още като ученик в средното училище решава, че иска да учи в гимназията по горско стопанство в Тетевен. Там  разбира, че любовта му към горите ще бъде за цял живот и завършва и ЛТУ-София, като веднага след дипломирането си започва работа в ДГС-Генерал Тошево. Инж. Иванов обясни на малчуганите какво правят горските, за да опазват горите, как се появяват новите гори и защо всички дейности са важни, за да бъдат дърветата здрави и зеленото богатство на България да се увеличава.

Всяко дете получи като подарък книжка, шоколад и семенца от различни дървесни видове. Малките ученици ги поставиха в кутийки с пръст, а инж. Димитър Иванов им обясни как да се грижат за тях през зимните месеци. По време на следващият урок, който ще бъде през пролетта, децата и горските ще залесят малките фиданки в двора на училището, където ще бъде създадена малка гора.

След това всяко лято ще окопаваме дръвчетата с децата, ще ги поливаме и ще се грижим за тях. Искам да разберат колко трудно се отглежда всяка млада гора и колко много знания и труд се изисква, за да могат фиданките да се прихванат, каза инж. Иванов. За него е важно малките ученици да осъзнаят, че създаването на гората не приключва със залесяването и грижите за нея продължават цял живот, но пък тя се отблагодарява на всички, които я обичат.