Окръжният съд в Добрич осъди на първа инстанция баща и син по обвинение за убийство 

Ралф К. е осъден на доживотен затвор, а Тим К. ще лежи в затвора 19 години

Окръжният съд в Добрич осъди на първа инстанция баща и син по обвинение за убийство 
Петчленен съдебен състав призна подсъдимите Р. К. и Т. К. – баща и син, германски граждани, за виновни в това, че на 20 октомври 2021г., в с. Соколово в съучастие помежду си като съизвършители, умишлено умъртвили свой сънародник, като убийството е било извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Съдът наложи на подсъдимия Р. К. наказание „доживотен затвор“, при първоначален специален режим на изтърпяване на наказанието. Определеното за Т.К. наказание е 19 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Двамата са осъдени солидарно да заплатят на съпругата на починалия 200 000 лева, ведно със законната лихва от 20.10.2021г. до окончателното издължаване, като обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Те следва да заплатят и държавната такса върху уважената гражданскоправна претенция, както и сторените по делото разноски.
И тримата чужди граждани живеели в село Соколово. Твърди се, че деянието е било извършено в пределите на имота, обитаван от подсъдимите.
Присъдата на Окръжния съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна. Мотивите към постановения съдебен акт ще бъдат изготвени в 60-дневен срок.