В Албена започна Националния семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите

В курортен комплекс "Албена" започна единадесетото издание на Националния агросеминар. Темата тази година е "Устойчиво зърнопроизводство в условията на променящи се климат и пазари"

В Албена започна Националния семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите

Официални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов, главният секретар на Икономическия и социален съвет Смилена Костова, Костадин Костадинов,  председател на аграрната камара. 



„Председател съм на Националната асоциация на зърнопроизводителите в един труден за държавата и за земеделския сектор период, но НАЗ е всеки един наш член и точно Асоциацията може да даде пътя за развитие в условията на война, непостоянни пазари и висока стойност на земеделската продукция. Ние трябва да постигнем устойчивост на сектора и по-ниска себестойност на продукцията ни.” Каза при откриването председателят на НАЗ Илия Проданов.

В програмата на агросеминара  са включени теми за устойчиво земеделие, развитието на пазарите, използването на сателитни данни, селекцията на зърнено житни култури в условията на климатичен стрес, мястото на изкуствения интелект в земеделското производство.