Млади журналисти от Каварна с поредна благотворителна акция

И тази година участниците в Клуб “Журналист“ към ОДК – Каварна спазват традицията да зарадват някого за Коледа

Млади журналисти от Каварна с поредна благотворителна акция

Започна събиране на играчки, занимателни игри, пособия и книжки, които ще бъдат подарени на малчуганите от Детска градина „Слънце“ в село Септемврийци. В учебното заведение се обучават и възпитават 24 момичета и момчета на възраст от 3 до 6 години, като повечето от тях са от социално слаби семейства.
За Рождество и Нова година младите журналисти са организирали различни кампании. Направили са парти с децата от бившето Помощно училище, които възстановиха и облагородиха района около Сребърната чешма в морския град. В предходни години са приготвили домашни лакомства за самотни възрастни хора и са им ги подарили с картичка и прегръдка. В най-тежката ковид обстановка учениците с ръчно изработени честитки са благодарили на работещите в Спешна помощ и на фармацевтите. В друга акция са събрани дрехи и обувки за децата от основното училище в село Белгун. В Дома за възрастни с умствена изостаналост са занесени изработени от възпитаниците на Детския комплекс празнична украса, рисунки, пана и керамични произведения. Миналата година са събрани и дарени книжки за Детско отделение на МБАЛ – Каварна.
Подаръците се предоставят до 13.12.2023 г. в Общински детски комплекс - Каварна (ул.“Г. С. Раковски“ №25), всеки работен ден от 08,00 до 18,00 ч.
Инициативните момичета и момчета вярват в доброто и са убедени, че благородните постъпки носят радост и удовлетворение!