Административният съд Добрич преброи бюлетините от балотажа в пет секции по искане на Красимир Николов

Делото в Административния съд беше образувано по жалба от Красимир Николов, кандидат за кмет на ПП ГЕРБ, срещу решение на ОИК Добрич от 6 ноември 2023 г. за избор на кмет на Община гр. Добрич

Административният съд Добрич преброи бюлетините от балотажа в пет секции по искане на Красимир Николов

В провелото се днес открито заседание по делото на Красимир Николов, кандидат за кмет на Община Добрич на ПП ГЕРБ, съдия Нели Каменска прие повторното преброяване на бюлетините от пет секции – 81, 83, 116, 117 и 124. Съдията определи като неоснователно искането на жалбоподатея и неговия адвокат повторното преброяване на бюлетините да бъде извършено за всички всички секции в Община Добрич. Съдия Каменска отхвърли и искането да получат справка от ОД МВР Добрич, Окръжната прокуратура и ДАНС за получените сигнали, свързани с купен и контролиран вот на Местните избори 2023 г. 
Представителите на ОИК Добрич в съдебната зала оспориха жалбата и се противопоставиха на искането за повторно преброяване на бюлетините. Оттам подчертаха, че зачерквания и поправяния има в протоколите само на 5 от проблемните според жалбоподателя 19 секции, като те не се отнасят до избора на конкретен кандидат за кмет и не биха се отразили върху крайния резултат. 
След преброяването на бюлетините от петте секции с поправени протоколи съдия Нели Каменска даде срок до 21 ноември, в който да бъде изготвен протокол. След като страните по делото се запознаят с него, те могат да входират в съда писмени бележки.