Представят "Кодът на Доброто" на Маргарита Недева в Добрич

На 20 ноември 2023 г. /понеделник/ от 17.30 ч. в библиотеката ще бъде преставена книгата на Маргарита Недева "Кодът на Доброто"

Представят "Кодът на Доброто" на Маргарита Недева в Добрич

За романът "Кодът на Доброто" Неда Антонова казва:

„Първата прозаична книга на Маргарита Недева привлича читателския интерес с приповдигнатия стил и романтична интерпретация на българската история, стъпила обаче върху достатъчно задълбочени научни търсения. Внушението на текста произтича от паралела на двата събитийни потока – средновековен и съвременен – олицетворени от два типа носители на познанието за доброто и за неговия код.

Такова е впечатлението на читателя при едно по-повърхностно възприемане на текста. Но задълбочим ли се в опита си да разберем внушението на книгата, ще усетим формулата на нашето историческо развитие: България, държава с огромна някога територия, през вековете постепенно е превърнала територията си в история. И сега в скромните ѝ граници бушуват идеи, спомени, генетично предавани послания, поведенчески и мисловни стереотипи, които обаче имат за своя пресечна точка идеята за човешкото и за световното добро.

Прочетете тази шеметна книга. Отдайте ѝ част от времето си и тя ще ви възнагради с топлотата на историческия сказ и с трепета на съвременната чувствителност.

И съм сигурна, че ще повярвате: кодът на Доброто е заключен във всеки от нас!“.

Маргарита Недева е родена в град Попово. Библиотекар е в Градска читалищна библиотека при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1882”– Попово.

Ръководител на Литературен кръжок „Клуб на твореца” към библиотеката, обединяващ авторите от Община Попово. Съставител и редактор на ЛИТЕРАТУРЕН АЛМАНАХ: ПОПОВО.       

Автор на стихосбирката „Кралица: Любовна лирика”, 1997; „Кралица: Лирика”, 2020 (преработено и допълн. изд.). През 2021 год. печели Втора награда в Регионален поетичен конкурс „Хоризонти на любовта”.

През юни 2023 година издава „Кодът на Доброто”.