Камерен концерт на Стефан Бояджиев – пиано и Божидар Бенев – цигулка довечера

Днес в 18:30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се състои концерт с най-красивите камерни произведения от Бах, Верачини, Рахманинов, Пипков

Камерен концерт на Стефан Бояджиев – пиано и Божидар Бенев – цигулка довечера

ПРОГРАМА: 
Йохан Себастиан Бах - Шакона
Франческо Верачини - Концерт – соната за цигулка и пиано
Сергей Рахманинов - Серенада за цигулка и пиано;  Соната за пиано № 2
Любомир Пипков - Пасторал
Билети на касата на Концертна зала „Добрич“ понеделник – четвъртък 10.00 – 18.00 ч.
0899 560 602
Цена на билети: 5 лв., а за пенсионери и учащи - 2 лв.


В този концерт, Стефан Бояджиев, който е хоров и оркестров диригент в Държавна опера – Варна ще се представи като пианист. Той завършва НУИ „Добри Христов“ в родния си гр. Варна със специалност пиано.  Постепенно в репертоара си натрупва оперни, оперетни и кантатно-ораториални заглавия като Макбет, Трубадур, Вълшебната флейта, Любовен еликсир, Луд гидия, Царицата на чардаша, Графиня Марица, Веселата вдовица, Българи от старо време, Кармина Бурана. Дирижира също и симфонични концерти, оперни и оперетни гали и други.

Божидар - Матео Бенев свири на цигулка от 5-годишен. Завършва НУИ „Добри Христов“ Варна в класа по цигулка на Румяна Колева. Дипломира се в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив при проф. Недялчо Тодоров и проф. Александър Спиров. Концертира активно в камерни състави и изнася и солови рецитали. Партнирал си е в различни формации с колеги-музиканти от водещи европейски оркестри, някои от които Концертгебау–Амстердам, Радиооркестъра на Париж в Международния фестивал Варненско лято.  Притежава богат и разнообразен репертоар.