Представят книгата на Маргарита Недева "Кодът на Доброто"

На 20 ноември от 17:30 часа в Библиотеката ще бъде представена книгата на Маргарита Недева "Кодът на Доброто" 

Представят книгата на Маргарита Недева "Кодът на Доброто"
„Първата прозаична книга на Маргарита Недева привлича читателския интерес с приповдигнатия стил и романтична интерпретация на българската история, стъпила обаче върху достатъчно задълбочени научни търсения. Внушението на текста произтича от паралела на двата събитийни потока – средновековен и съвременен – олицетворени от два типа носители на познанието за доброто и за неговия код.
Такова е впечатлението на читателя при едно по-повърхностно възприемане на текста. Но задълбочим ли се в опита си да разберем внушението на книгата, ще усетим формулата на нашето историческо развитие: България, държава с огромна някога територия, през вековете постепенно е превърнала територията си в история. И сега в скромните ѝ граници бушуват идеи, спомени, генетично предавани послания, поведенчески и мисловни стереотипи, които обаче имат за своя пресечна точка идеята за човешкото и за световното добро.
 
Прочетете тази шеметна книга. Отдайте ѝ част от времето си и тя ще ви възнагради с топлотата на историческия сказ и с трепета на съвременната чувствителност.
 
И съм сигурна, че ще повярвате: кодът на Доброто е заключен във всеки от нас!“.
 
Неда Антонова
За авторката:
Родена в град Попово, Зодия Везни.
Библиотекар в Градска читалищна библиотека при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1882”– Попово.
Ръководител на Литературен кръжок „Клуб на твореца” към библиотеката, обединяващ авторите от Община Попово. Съставител и редактор на ЛИТЕРАТУРЕН АЛМАНАХ: ПОПОВО.        
Автор на стихосбирката „Кралица: Любовна лирика”, 1997; „Кралица: Лирика”, 2020 (преработено и допълн. изд.). През 2021 год. печели Втора награда в Регионален поетичен конкурс „Хоризонти на любовта”. 
През юни 2023 година издава романа „Кодът на Доброто”, реализиран от издателство Коала прес - Пловдив, книга, която пътува вече към своите читатели.