Спортен клуб по кикбокс "Десант" със силно представяне в турнира "Купа АЕЦ Козлодуй"

Отново силно представяне на десантчици на турнира по кикбокс в стил лоукик “Купа АЕЦ Козлодуй”. Турнирът се проведе от 10 до 12 ноември в град Козлодуй

Спортен клуб по кикбокс "Десант" със силно представяне в турнира "Купа АЕЦ Козлодуй"
Снимка: Facebook Спортен клуб по кикбокс Десант

Десант участва на състезанието само с един от своите доказани елитни състезатели Алекс Панайотов, който се представи силно и стана шампион в кат. до 63,5кг след победа с нокаут на четвъртфинала, както и две победи с по три на нула съдийски гласа на полуфинала и финала.
Останалите участници на Десант са от младото поколение на клуба. Ники Илиев става шампион в кат. до 42кг (13-14г). Той успя да нокаутира опонента си на 1/2 финала, а на финала доминира силно над съперника си получава приза “Най-перспективен състезател на турнира”. 
Най-малките бойци на Десант Петър Николов и Батухан Бектеш показаха смелост. Петър Николов стана шампион в кат. до 30кг (9-10г) след като успя да постигне три убедителни победи над бойци от Сърбия (1/4финал), Пловдив (1/2финал) и Варна (финал). Батухан спечели бронзов медал в кат. до 33кг (9-10г). За съжаление на 1/2 финала отстъпи от сръбски боец.
Станеслав Вълков завоюва сребърен медал в кат. до 51кг (ЮМВ), като спечели убедително 1/2 финала си, но на финала отстъпи от силен национален състезател от Варна. 
Тошко Орешаров спечели бронзов медал в кат. до 45кг (13-14г).  Загуби на 1/2 финала от черногорски състезател, който стана и шампион.