Дрескод за сватба. Как да се облечем, за да изглеждаме добре

Няма съмнение, че всяка жена се чуди как да се облече за сватба, за да изглежда добре. И въпреки че това не е трудна задача, струва си да знаете сватбения дрескод, за да избегнете моден гаф. Какво да облека на сватба? Какво не трябва да носите?

Дрескод за сватба. Как да се облечем, за да изглеждаме добре

Изборът на тоалет за сватба е голямо предизвикателство и то не само за бъдещата булка. Можете да помислите за сватбения си тоалет дори няколко седмици предварително. Редно е обаче да добавим, че у нас има доста голяма свобода по отношение на сватбените комплекти. Най-важното е да изглеждате модерно, елегантно, стилно и да спазвате няколко важни правила.


Не засенчвайте булката. Основното правило е вашият сватбен стайлинг да не засенчва булката. Все пак тя е звездата на вечерта.

Откажете се от бялото и черното. Затова се откажете от бялата рокля, костюм или гащеризон. Бялото е запазен цвят за булката. Струва си да избягвате тюла, който също се свързва със сватбена рокля. Избирайте аксесоари в телесен или ярък цвят към тъмните рокли, за да не бъде тоалетът твърде тъмен и неподходящ. Ако изберете черна рокля, аксесоарите трябва да са в цвят. 

Уверете се, че вашият сватбен стайлинг е спретнат и елегантен. Изберете вечерни официални рокли и избягвайте прекалено къси модели, твърде дълбоки деколтета или открит корем.

Изберете подходящи обувки. Най-доброто решение ще бъдат класически лодки, сандали или балетки. Не прекалявайте с височината на тока, защото ви очаква вечер, изпълнена с танци!

Изберете правилните аксесоари. Изберете елегантна чанта клъч, а не голяма чанта. Ако носите чорапогащник, не забравяйте да изберете най-тънкия и телесен цвят!

Съставете последователен набор. Ако роклята е с шарка, изберете аксесоари в класически нюанс. От своя страна можете да комбинирате гладък тоалет с аксесоари с шарки.

Съобразете тоалета си със стила на сватбата. Разгледайте поканата и прочетете внимателно съдържанието. Може би има включени съвети за стилизиране. Може би това ще бъде невероятно елегантно, бляскаво парти? Или може би бохо в атмосферна плевня? Или може би булката и младоженецът са решили да се оженят в градината?

Обличайте се според времето. Не забравяйте, че сватбената стилистика ще бъде малко по-различна през зимата, есента и лятото. Как да се облечем за сватба през по-студените месеци? Не забравяйте да носите подходящи връхни дрехи, чорапогащи и топли обувки. От своя страна, през лятото времето има значение, когато сватбата е на открито. А знаем, че времето може да бъде капризно.

Облечете се подходящо за церемония в църква или офис. Не забравяйте, че в църквата има дрескод. Ако решите да носите рокля с презрамки, сложете нещо на раменете си, за да не ги разкривате

Рокля за сватба

Основният елемент на сватбения стайлинг е роклята. Тук имате голяма свобода, защото можете да изберете модел малко над коляното, миди или дори макси. Всичко зависи от вашия индивидуален вкус и естеството на партито. Роклята може да бъде както в пастелни, така и в изразителни цветове. Само не забравяйте, че бялата рокля е абсолютно забранена. Този цвят е запазен за булката! Успешно можете да замените бялото с бежово, екрю и пастелно розово. Също така се откажете от черното. Сватбата е весело тържество и носенето на цветни дрехи определено е по-добро решение.

Гащеризон - подходящ ли е?

Не харесвате рокли? Тогава изберете келегантен гащеризон. Най-голямото предимство на този гардероб е, че е почти готов тоалет за сватба и много други тържества. Просто съчетайте костюма с подходящите обувки и бижута, за да завършите външния вид. При избора на гащеризон важат същите правила, както и при избора на рокля. 

Комплект блуза и пола за сватба

Следващият комплект е блуза или боди и пола за сватба. Можете да имате midi или maxi версия. Сватбените стилове с пола трябва да са елегантни и двете дрехи трябва да са в хармония една с друга. Ще получите интересен комплект, като съчетаете пола на цветя с шикозна блуза на презрамки в цвят като пастелно розово или бордо.

Дамски костюм 

Подходящ ли е дамски костюм за сватба? Разбира се. Костюмите преживяват ренесанс. Жените с готовност ги използват не само за работа, но и за различни специални събития и дори всеки ден. Какъв костюм да нося на сватба като гост? Можете да опитате традиционна кройка или комплект с панталон с широки крачоли. Що се отнася до цветовете, придържайте се към общите правила, т.е. всичко друго освен бяло и черно. Можете да носите кадифено, шикозно горнище под костюма си.

Как да се облечем за лятна сватба?

Стилът за лятна сватба е доста лесен за композиране. Ефирни миди и макси официални рокли, както и поли и панталони, съчетани с елегантна блуза, ще работят перфектно тук. Можете да сложите елегантно болеро или сако. Връхната дреха ще бъде полезна по време на литургия в църква или офис, както и вечер, когато се захлади малко.

Как да се облечем за сватба на открито?

Случва се младоженците да организират парти на открито, например в градината. Още в началото искам да отбележа, че сватбеното събитие на открито има своите правила. Когато завършвате тоалета си за сватба на открито, трябва да вземете предвид времето и да сте подготвени както за жега, така и за неочакван студ или валежи. Няколко дни преди планираната сватба е добре да наблюдавате времето. Не забравяйте да вземете нещо, за да се покриете. Сако, болеро или шикозно палто ще свършат работа.

Как да се облечем за зимна сватба?

Сватбите обикновено се организират през пролетта, лятото и есента. Разбира се, те могат да се случат и през зимата. Докато стайлингът за лятна сватба е доста очевиден, през есента и зимата ситуацията е малко по-различна. Не само температурата навън е по-ниска, но има и много дъжд и сняг. Не можем да забравим също, че в църквата температурата ще е ниска, но в залата ще се повиши.

Как да се облечем за сватба през октомври? Времето обикновено е хубаво този месец, така че съставянето на сватбен тоалет не би трябвало да е проблем. Ако носите рокля, трябва да носите чорапогащник в телесен цвят. Затворени обувки - помпи. След това облечете шикозно палто. Препоръчвам миди и дори макси модели, които ще ви осигурят топлинен комфорт в църквата. Какво да облека на сватба през декември? Тук вече става сложно, особено ако има сняг. Ако отивате на сватбата с кола, носете топли ботуши или елегантни ботуши над коляното в църквата. Само в помещението, където се провежда партито, трябва да смените ботушите си с обувки.

Надяваме се, че сме били полезни с нашите съвети за сватбен стайлинг. Посете нашия сайт alert.bg и разгледайте нашите предложения. Консултантите ни ще Ви окажат необходимото съдействие, за да направите правилен избор.

Успех в пазаруването!