Зала „Работник” отива на търг с явно наддаване

Общинският съвет на Добрич взе решение за откриване на процедура за приватизация, чрез публичен търг на спортното съоръжение

Зала „Работник” отива на търг с явно наддаване

Обектът е със застроена площ 685.00 кв.м., състояща се от спортна зала с площ 542,40 кв.м. и двуетажна част представляваща – първи етаж с площ 138,00 кв.м. състоящ се от съблекални и сервизни помещения и втори етаж с площ 138,00 кв.м., състоящ се от физкултурен салон и сервизни помещения.



Залата се намира в Промишлена зона „Север”, по ул. „Поп Богомил”. Началната тръжна цена, съгласно доклада на лицензиран оценител е 106 000 лева без ДДС. Сделката не се облага с ДДС, защото е приватизационна, поясни зам.-кметът Иван Колев. Стъпката на наддаване ще бъде 2 000 лева.


 

До евентуалната продажба, залата ще се ползва по предназначение, в синхрон с правилата за определяне на реда, по който общинските спортни обекти и съоръжения ще служат за нуждите на физическото възпитание. Правилата днес също бяха актуализирани от съветниците на Добрич, във връзка със заличаването на „Спортни имоти” като еднолично дружество с ограничена отговорност и превръщането му в общински предприятие, и отдаването на концесия на комплексите „Русалка” и „Младост”.