Арменец без документи предизвика катастрофа

Катастрофа с тежки материални щети е станала тази сутрин в 8.10 часа по пътя Добрич – Варна, точно в района на пети километър. Пострадали при птп-то няма.

Арменец без документи предизвика катастрофа
Водачът на Форда обясни, че е отивал на работа към Варна, когато точно на завоя на пети километър вижда нахлуващата в неговата лента Кия. За щастие, челният удар е избегнат, но идващата от Варна кола удря странично Форда. В резултат на инцидента и двете коли са потрошени. Водачите и спътницата на добричлията са се отървали само с уплаха. Водачът нa Форда съобщи, че при идването на органите на реда е установено, че шофьорът на Кията е арменски гражданин, който не притежава легално свидетелство за правоуправление в България, а колата няма гражданска отговорност и винетка.

Потърпевшият изтъкна като един факторите за инцидента състоянието на знака, ограничаващ скоростта до 50 км. в час и знака за пешеходна пътека, които според него са скрити зад храстите и са твърде избелели за да бъдат забелязани. Собствениците на търговски обекти в района на пети километър също коментираха, че там често стават пътни инциденти. Oт Областно пътно управление – Добрич съобщиха, че на 03.08.2010 г. представители на ОПУ-Добрич и ОД на МВР, сектор „Пътна полиция” са извършили съвместна проверка по републиканските пътища за състоянието на пътните знаци. Посоченият участък по пътя Добрич – Варна се намира на км 41+ 361. Там не е предвидена подмяна на знак или откриване на видимост. При съвместната проверка с протокол са определени 8 знака за подмяна. Те вече са поставени от представители на Районните пътни служби/РПС/.