Lions Club - Добрич организира крос бягане в борба с детския диабет този петък

Надсловът на спортната проява е „Посланици на здравето“

Lions Club - Добрич организира крос бягане в борба с детския диабет този петък

Lions Club - Добрич организира крос бягане този петък 13-ти в Градския парк. Идеята на клуба е да насърчи активното спортуване при децата, което да поддържа здравето им и да намали риска от детски диабет. „Искаме да ги стимулираме да се движат повече, да извършват физически движения, с цел да се преборим с диабета при децата“ – обясни председателят на Lions Club – Добрич Минчо Минчев.



В бягането ще се включат общо 18 училища от Добрич и Генерал Тошево. Очаква се да се включат 600 деца, както и 180 състезатели, тъй като кросът има и състезателен характер.

Сборният пункт е на чешмичката пред офиса на Lions Club, а оттам всички участници ще потеглят към Градския парк, където ще започне кросът.

Ще бъдат присъдени първо, второ и трето място с грамоти и купи. За всяко училище клубът е подготвил и комплекти с футболни, волейболни топки и други спортни пособия, с които в следващия месец трябва да организират спортна проява, която да заснемат. След това ще бъдат определени най-добрите училища в различни категории и ще получат награди.

От Lions Club – Добрич апелират към децата да спортуват колкото може повече и да не се застояват на електронните си устройства. Спортът е здраве.