Ремонтът на улиците, спрян по сигнал на областния управител на Добрич, ще започне до дни, след решение на ВАС

Това заяви днес кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, който от утре официално излиза в отпуск във връзка с предстоящите местни избори на 29 октомври

Ремонтът на улиците, спрян по сигнал на областния управител на Добрич, ще започне до дни, след решение на ВАС

По повод изпратения сигнал до КПКОНПИ за конфликт на интереси Йордан Йорданов заяви, че същите хора, автори на този сигнал, са подали такъв и за центъра, с което са забавили започването на строителните дейности. С участието на същите хора е бил спрян ремонтът и на четирите улици – ул. „Ген. Колев“, ул. „Хан Тервел“, ул. „3-ти път“ и ул. „Вардар“, категоричен е Йорданов. „От вчера, 25-ти септември, има постановление на ВАС, което препотвърждава решението на Административния съд в Добрич и позволява изпълнението на въпросните улици. В рамките на няколко дни ремонтът по подмяна на водопровода и асфалтирането на улиците ще бъде факт“, посочи Йордан Йорданов и заяви, че няма да позволи на нито една политическа партия да печели служебни победи, защото по този начин те работят срещу града си и гражданите на Добрич. 




„Ние центъра ще го направим. Забавянето е заради всички сигнали, които са изпратени“, категоричен е Йорданов. Той отхвърли обвиненията, че е забавил проекта за центъра по политически причини и допълни, че вече има подписан договор с изпълнител, всички строителни документации са готови и изрядни и в момента, в който излезе и последното решение на ВАС по сигналите, ремонтът на централната пешеходна зона на Добрич ще стартира.