Хлебарки вкъщи - какво ги привлича и как да се справим

Виждането на само една хлебарки вкъщи може да е знак за евентуално заразяване, което трябва да бъде отстранено. Ако все пак имате хлебарки след практикуване на добра хигиена на дома свържете се с Дезинфекционна Станция БГ ООД, за да оцени заразяването и да определи най -добрия начин на действие.

Хлебарки вкъщи - какво ги привлича и как да се справим

Практиката е пръскане против хлебарки, което е безопасно за Вашето здраве и това на домашните Ви любимци. В бъдеще проверявайте дома си поне веднъж месечно, за да сте сигурни, че стратегиите за превенция на хлебарки все още са налице и работят правилно.



Дезинфекционна Станция БГе сертифицирана по ISO БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA.

Адрес: гр. Добрич, ул. Цар Петър №2

Тел: 0879 299 499

При хлебарки вкъщи много хора вярват, че хлебарките живеят единствено и само в мръсна среда. Това обаче не е така. Има много причини, поради които хлебарките се настаняват в домовете ни, в които хигиената е в отлично състояние. Хлебарките са привлечени от всеки дом, който им осигурява основните нужди от храна, вода и място за живеене. Ако хлебарките могат да намерят дом с тези изисквания, то те най -вероятно ще останат.

•            Хлебарките се считат за един от най -устойчивите и бързо адаптивни вредители поради способността им да се адаптират към екстремни условия. Освен това те реално представляват опасност за жителите на дома, в това число и домашните ни любимци, тъй като разпространяват болести и бактерии.

•            Хлебарките се чувстват привлечени от миризмата по мръсните съдове и останалите хранителни частици по тях.

•            Хлебарките обичат отворените кофи за боклук и незапечатаните торби за боклук. Дори да няма хранителни остатъци в кофите и торбите за смет, не забравяйте, че хлебарките поглъщат материали, които биха били токсични за други вредители.

•            Влагата е идеалната среда за хлебарките, така че излишната влага във Вашия дом е привлекателна за тях. Това е и причината, поради която проникването на хлебарки най -често се случва в кухни, бани и перални.

Да видиш хлебарки  вкъщи е крайно неприятно и много от нас са изпитвали това усещане. Първата ни мисъл е как да се отървем от хлебарките вкъщи.  От изключителна важност е да запомните как е изглеждала хлебарката в дома Ви. В България има основно два типа хлебарки- така наречените черни хлебарки (често се срещат в канализацията) и кафяви хлебарки (светлокафяви с две тъмни ивици, разположени на гърба им.)