Званието „Почетен гражданин на Добрич“ получиха днес оперната певица Константина Петкова и художникът Тодор Балев

С признанието те бяха удостоени по време на тържественото заседание на Общинския съвет в Добрич по повод 25-ти септември

Званието „Почетен гражданин на Добрич“ получиха днес оперната певица Константина Петкова и художникът Тодор Балев

Тържествената сесия на Общинския съвет на Добрич се проведе в обновената концертна зала „Добрич“ в присъствието на официални лица и жители на града.




„25-ти септември е денят, който пазим дълбоко в сърцата си, защото познаваме историческото си пътуване. Ако има ден в историческия ни календар, който най-добре описва безмерната радост на българските майки, които прегръщат синовете си и ги благославят, то това е 25-ти септември. Свободата в името на Добруджа, в името на България“, заяви председателят на Общинския съвет Нивелин Радичков при откриването на заседанието. 


Носителката на високо звание „Почетен гражданин на Добрич“ Константина Петкова сподели радостта и признателността си за оценката от града, в който е отраснала и е участвала дълги години в културната му дейност. Тя посочи още, че е щастлива да е тук, защото обича града и с желание винаги се е връщала в него. 

Художникът Тодор Балев благодари за уважението да получи званието „Почетен гражданин на Добрич“ и изрази удовлетвореността си от дългогодишната си дейност на учител и високите постижения на неговите ученици.