Подходящи ли са хранителните добавки за поддържане на имунната система?

Хранителните добавки доста нашумяха през последните години и днес почти всеки ги пие ежедневно. Тъй като специалистите от Healthstore са добре запознати с този вид продукти, ние се допитахме до тях и получихме интересна информация. Имат ли ползи за имунитета? Четете надолу, за да разберете.

 



Какво представлява имунната система?


Тя е сложна мрежа, съставена от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да ви защитават от инфекции и болести. На „първа линия” е в защитата срещу микроби и други нежелани външни агенти. От Healthstore съветват да се грижите добре за тялото си и да подсилвате имунитета си, особено през студените месеци, за да функционира правилно защитната бариера на организма.

Естествените бустери за имунитета


Хранителните добавки могат да бъдат от полза, но трябва да се използват разумно. Те не трябва да заменят разнообразната и балансирана диета, казват специалистите от магазини Healthstore. Трябва да се храните здравословно и да се движите редовно, за да имат ефект тези продукти върху здравето ви.

Витамините и минералите играят важна роля в укрепването на имунната система. Вит. Ц например е известен със своите антиоксидантни свойства и стимулиращо въздействие върху предпазната бариера на тялото. HealthStore споделиха също, че желязото и цинкът са жизненоважни минерали, които благоприятстват защитните функции на организма.

Освен витамини и минерали, съществуват и други естествени продукти, които могат да укрепят имунната система. Билките, като женшен и ехинацея, и пчелните продукти, като меда и прашеца, са известни със своите имуностимулиращи свойства. Екипът на Healthstore съветва да търсите хранителни добавки, които съдържат такива съставки в достатъчно висока концентрация и са от доказани в областта производители.

Спортни добавки


Те много често се асоциират единствено с подобряване на представянето в залата, но доста от тях също могат да подкрепят и подсилят защитния отговор на тялото срещу външните агенти. Сред основните цели на протеините на прах, аминокиселините и други продукти за спортисти, е да подпомагат за по-бързото възстановяване след тренировка и да укрепят имунната система.

 

Поддържането на здрав и силен имунитет е от съществено значение за вашето общо здравословно състояние. Мултивитамините, билковите имуностимулатори и други бустери могат да бъдат част от стратегията ви за подсилване на имунитета, но трябва да ги приемате разумно – в комбинация с разнообразна балансирана диета и здравословен начин на живот, припомнят от Healthstore.