Принцеса Бум-Тряс – новият спектакъл на Кукления театър, който счупва стереотипи

Предпремиерата на спектакъла по Здрава Каменова е утре от 10:00 часа, а премиерата му е в 18:00 часа

Принцеса Бум-Тряс – новият спектакъл на Кукления театър, който счупва стереотипи

Режисьорът на спектакъла Даниела Христова обяснява, че в тази продукция няма класически поуки. Но има препратка към днешното време, свързана с бунта на младото поколение – че днешните деца не харесват да им се казва какво трябва да се случи и как да се развива тяхното ежедневие. В представлението се разказва за принцеса-бунтар, която разбива всички стереотипи, свързани с бита на една принцеса. Нейните родители имат желанието тя да се омъжи, а принцеса Бум-Тряс трябва да избере между седем много интересни принца. 



„И в крайна сметка накрая винаги завършваме с „хепи енд“, както биха казали американците или с положителен развой на тази сватба“ – заключи режисьорката. Тя също сподели, че е изключително доволна от работата на актьорския състав. 

Според Даниела Христова поуката от тази история е, че няма нищо лошо в това да бъдеш различен и да не искаш да следваш стереотипите. Бидейки различен човек, избягал от „рамката“, можеш да срещнеш човек, който е също толкова различен, колкото теб и да откриеш любовта. 

Сценографът Елисавета Качулева обясни, че нейната мисия в продукцията е да направи зададените персонажи красиви и възпитателни така, че да подтикне децата да развиват въображението си и да търсят красотата не само в изкуството, но и в живота. 

„Това че темата е актуална в днешно време мисля, че ще привлече интереса на децата. Ще могат да се идентифицират с персонажа, който е главен в случая. Проблематиката е твърде атрактивна - за проблемите на родителите, за проблемите на подрастващите деца и на тези принцове, които олицетворяват различни отрицателни качества, които можем да открием не само в околните, но и в себе си. Но хубавото е, че в края на краищата нашата главна героиня взима правилно решение, за да намери сродната си душа, към което всеки се стреми“. 

Автор на пиесата е Здрава Каменова, а режисьор е добричлийката Даниела Христова.

Сценографията и изработката на кукли е дело на Елисавета Качулева, музиката е на Веселин Веселинов – Еко.

Актьорски състав: Мила Боянова,Теодора Желева, Иван Иванов, Валентин Иванов.

Спектакълът е подходящ за деца от 4 до 9 години.